Világelső Nissan GT-R-t rakott össze a T1 Race Development

Autók, 2020.08.15

Elképesztő, mintegy 2500 lóerős Nissan GT-R-t épített egy texasi tuning cég, a T1 Race Development.

Nissan GT-R T1 Race Development
Őszintén szólva nem sokat tudtam eddig a T1 Race Development nevű tuning cég munkásságáról, ez azonban örökre megváltozott, hiszen a texasi cég elkészítette minden idők egyik legjobb Nissan GT-R átépítését. Az R35-ös Nissan GT-R nem újdonság, hiszen első változata 2007-ben vált elérhetővé a sebesség örültek számára. A cég egyébként nem kisebb szlogennel hírdeti magát, mint hogy szörnyet farag a GT-R-ből, nos a videót elnézve ez abszolút nem tűnik költői túlzásnak.:)

A motorba igencsak belenyúltak, hogy elő tudják csalogatni az elementáris 2500 lóerőt, amivel elvileg az autó papíron rendelkezik. A 76 mm-es turbóknak és a több mint 50 PSI nyomásnak köszönhetően a brutális GT-R keréken 2200 lóerőt teljesít. A veszteség a hajtásláncon hatalmas, de ekkora teljesítménynél, ez teljesen normális. Annak érdekében, hogy ezt az hatalmas erőt a földre vigyék, az összkerekes GT-R speciális drag gumikon fut. A számadatok elképesztőek, hiszen az átalakított Nissan mindössze 2,55 másodperc alatt ugrik fel 96-ról 209 km/h-ra. Ráadásul a srácok terveiben még komolyabb teljesítmény adatok szerepelnek. 

A That Racing Channel Youtube csatornának élőben is sikerült tesztelnie utasként az autót, ráadásul egy másik, keréken "csak" 1700 lóerős Nissan GT-R is bemutatkozik a videóban. Ezek az autók persze nem annyira közútra valók, a tervek között persze az szerepel, hogy gyorsulási versenyekre járnak majd vele, ahol bemutathatják az autóban rejlő potenciált.

(Webrádió)

Címkék

Nissan GT-R T1 Race Development R35
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!