A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány közleménye

Belföld, 2018.05.15

    Budapest, 2018. május 15., kedd (OS) - A European Startup Days-en, a katowicei European Economy Congress kísérőeseményén mutatkoznak be a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány V4 EYES 2.0 versenyének nyertes startupjai május 15-16-án.

A történelmileg megalapozott közép-európai, azon belül kiváló magyar-lengyel kapcsolatokat érdemes kiterjeszteni a gazdaság és az innováció irányába, hogy a gazdaság szereplőinek és az állampolgároknak örömöt, sikert és hasznot hozzanak - Dr. Körmendy Adrienn, Magyarország krakkói főkonzulja.
Öröm számomra, hogy a 10. jubileumi katowicei gazdasági kongresszuson és az ahhoz kapcsolódó startup rendezvényen részt vehetek, hiszen a KKM is támogatta a BVK azon startup versenyét, melynek nyertesei, a V4 országok képviselői, itt közös standon bemutatkoznak - Dr. Pana Petra, a KKM államtitkár-helyettese.
Idén tavasszal másodszor rendeztük meg a V4 EYES versenyünket, melynek díjaként a nyertesek egy tanulmányi körúton vehetnek részt. A jelen eseményen kívül, a startupok márciusban bemutatkoztak a think.BDPST startup programjain, ill. júniusban Prágába és Pozsonyba indulnak. A V4 fővárosok komoly hangsúlyt fektetnek arra, hogy az új, innovatív vállalkozásokat magukhoz vonzzák. A Főváros most először jelent meg Katowicében, egy olyan rendezvényen, ahol a lengyel startup ökoszisztéma minden jelentős szereplője képviselteti magát - Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.
A V4 EYES verseny nyertesei a magyar MagikMe, a cseh Accent Artissan, a szlovák Effy és a lengyel Global Quantum.

Kiadó: Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!