A CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület közleménye

Belföld, 2018.09.11

    Budapest, 2018. szeptember 11., kedd (OS) - "Teleki-virág" Vetélkedés a gyerekek között

Az Erdély kultúrtörténetével és természeti értékeivel kapcsolatos vetélkedősorozat 2018-ban immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre, általános és középiskolás diákok számára a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Interaktív Természetismereti Tudástára, és a Teleki-Szováta Alapítvány jóvoltából.
A verseny célja, hogy a résztvevők Erdélyhez és a Kárpát-medencéhez fűződő ismereteiket elmélyíthessék, és az Erdélyben és az anyaországban élő diákok között rendszeres kapcsolat alakuljon ki.
A kétfordulós vetélkedősorozaton hagyományosan kétfős csapatok indulhatnak. Az első fordulóban a csapatok Magyarország és Erdély történelmi, néprajzi, hagyományos életmódra és a természeti és kultúrtörténeti értékeire vonatkozó témákban írhatnak. A témakörök minden évben változó, előre megfogalmazott címekkel kerülnek kiírásra. A második fordulóban Szegeden, az Interaktív Természetismereti Tudástárban a csapatok bemutatják munkáikat, valamint részt vesznek egy vetélkedőn. A versenyen induló eredményes diákok minden évben, nagy értékű ajándékokkal, izgalmas és hasznos tapasztalatokkal lesznek gazdagabbak.
A programmal kapcsolatos részleteket a weboldalon találnak: http://www.csemete.com/index.php és az egyesület közösségi oldalán https://hu-hu.facebook.com/csemete.egyesulet/


Kiadó: CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!