A CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület közleménye

Belföld, 2019.11.26

    Budapest, 2019. november 26., kedd (OS) - Make ICT Fair - Iskolai projekthónap. Fenntarthatóságra nevelés az elektronikai eszközeink környezeti és társadalmi problémáinak bemutatása - a Magyar Természetvédők Szövetségével karöltve a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület projekt hónapot szervez egy szegedi gimnáziumban.

A program célja tudatosítani az elektronikai eszközök előállításához, használatához kapcsolódó környezeti és társadalmi problémákat és lehetséges megoldásokat - elsősorban a mobiltelefonok és számítógépek példáján keresztül.

A projekthónap során az iskola környezetvédelmi szakirányos diákjai vezetésével kerül megrendezésre a program. A hónap során nemcsak a diákoknak, hanem az ott dolgozóknak is lehetősége van a témához kapcsolódó kiállítást megtekinteni. A kiállítást egy tárlatvezetés keretében kerül bemutatásra, amely során a kiállításhoz kapcsolódó háttér ismereteket lehet megismerni.

A témához szorosan kapcsolódik két film is, amit megtekintenek majd a diákok. A két film bemutatásra került már a nagyközönség előtt a Verzió Dokumentumfilm Fesztivál keretében is. A film vetítését követően a diákoknak van lehetősége beszélgetni a látottakról. A hónap során megtartásra kerül egy előadás is, ami részletesen foglalkozik a témával és összefoglalást is add a hónaphoz kapcsolódóan zárásképpen.

A programmal kapcsolatos információk az egyesületünk közösségi oldalán megtekinthető:
https://hu-hu.facebook.com/csemete.egyesulet/


Kiadó: CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!