A Demokratikus Koalíció közleménye

Belföld, 2020.07.29

    Budapest, 2020. július 29., szerda (OS) - A kormány nullás válságkezelésének köszönhetően folyamatosan emelkedik a munkanélküliek száma Magyarországon

A KSH friss adatai szerint júniusban, a koronavírus-járvány utóhatásaként ismét durván megugrott az előző hónaphoz képest a munkanélküliek száma. Az elbocsátások egyébként nagyban érintik a fiatalabb, pályakezdő korosztályt.

A Demokratikus Koalíció ismét felhívja a figyelmet, a kormány nullás, kudarcos válságkezelésnek becézett esztelen kapkodásának köszönhető az, hogy Magyarországon hónapról hónapra durván emelkedik a munkanélküliek száma. Ha Orbánék időben intézkednek, vállalkozásokat és munkahelyeket menthettek volna meg, és enyhíthettek volna a válság okozta csapásokon. Mi, európai magyarok már hónapokkal ezelőtt letettünk egy húszpontos válságkezelő csomagot az asztalra, de a Fidesz-kormány kizárólag a saját oligarcháinak megmentésén fáradozott, ennél többre pedig nem is számíthattunk tőlük soha.

Barkóczi Balázs

A DK szóvivője

Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!