A Demokratikus Koalíció közleménye

Belföld, 2022.07.23

    Budapest, 2022. július 23., szombat (OS) - Orbánék 12 év alatt teljesen kivéreztették a hazai pedagógusképzést

A Népszava írta meg ma reggel, hogy 2010-hez képest mintegy 25 ezerrel csökkent az egyetemre bekerülők száma. A pedagógusképzésben még ennél is nagyobb a baj: a PDSZ szerint ennyi felvett hallgatóval még akkor sem lehetne pótolni a nyugdíjba vonulókat és a pályaelhagyókat, ha a most felvételt nyerő diákok mind diplomát szereznének, és a szakmában helyezkednének el.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbánéknak az elmúlt bő egy évtizedben végleg sikerült tönkre tenniük és kivéreztetniük az egykor szebb napokat látott magyar pedagógusképzést. Az indokolatlan pluszterhekkel, a fizetések alacsonyan tartásával, a szakma társadalmi megbecsülésének tudatos rombolásával mára elérték azt, hogy a pedagógus életpálya az egyik legkevésbé vonzó jövőkép a fiatalok körében. Már most 12 ezer pedagógus hiányzik a rendszerből, de ha a Fidesz és Pintér Sándor tovább folytatják ezt a pusztítást, pár éven belül senki nem marad, aki gyermekeinket, a jövő generációit oktassa.

Barkóczi Balázs

A DK oktatáspolitikusa, országgyűlési képviselője




Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!