A Fidesz bevándorlásellenes kabinetje az ügyészséghez fordul a Migration Aid párttá alakulása miatt

Belföld, 2018.10.05

A Fidesz bevándorlásellenes kabinetje ezentúl monitoringozni fogja "a Soros-pénzek hazai áramlását", egyúttal az ügyészséghez fordul a Migration Aid párttá alakulása miatt - közölte Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő pénteken Budapesten, újságírók előtt.

A Fidesz bevándorlásellenes kabinetjét vezető politikus szerint Soros György NGO-támogatásai mindig a bevándorlást támogató szervezeteknél kötnek ki. Ezért kell monitoringozniuk, hogy a "Soroséktól" Magyarországra befolyó forintok útját pontosan lássák - mondta.

Németh Szilárd hangsúlyozta: több magyarországi törvény is rendelkezik az ilyen pénzek útjának átláthatóvá tételéről. Idézte továbbá a bevándorlási különadóról szóló jogszabályt, amely kötelezi a bevándorlást segítő szervezeteket az adó megfizetésére.

Ezt a különadóformát a közös teherviselés egyik megnyilvánulásaként értékelte, hiszen - fogalmazott - "aki arra kapja a pénzt, hogy nehézségeket hozzon az ország életébe, az annak egy részét adózza is le".

Hozzátette, a bevándorlási különadó éppúgy szolgálja Magyarország és Európa védelmét, mint a műszaki és a jogi határzár, a "Stop Soros" törvénycsomag, valamint az alkotmánymódosítás.

A kormánypárti képviselő úgy folytatta: az egyik szóban forgó "álcivil szervezet" a Migration Aid, amely úgy döntött, nem hajlandó megfizetni a bevándorlási különadót, ezért párttá alakul. Emlékeztetett, az Országgyűlés igazságügyi bizottsága is foglalkozott a kérdéssel, és kérte a kormányt az ügy megvizsgálására.

A Fidesz bevándorlásellenes kabinetje is úgy döntött, lép, és kéri az ügyészséget, hogy vizsgálja meg, mi történik a Migration Aid háza táján - közölte Németh Szilárd.

Szavait azzal zárta: a Soros György által támogatott bevándorláspárti szervezetek "fondorlatos, agyafúrt lépéseire" a jövőben is megadják a megfelelő válaszokat, hogy meg tudják védeni Magyarországot, és érvényesíteni tudják a magyarok akaratát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!