A foci VB-t már a Hági Udvarban szurkolhatjuk végig

Belföld, 2018.05.03

Még dolgoznak a munkások az egykori Hági Étterem udvarán, de szombaton délután 5 óra után már fogadja az első vendégeket a Hági Udvarra átkeresztelt szórakozóhely. A sajtó munkatársai csütörtök délután már megszemlélhették az átalakított épületet.

Hági Udvar Szeged - 2018.05.03.
A belső termek egyelőre még átépítés alatt vannak, de az udvaron körülbelül 300 fő befogadására alkalmas söröző és étterem várja a vendégeket. Gálosi Gyula, az épületet bérlő Best Iroda Kft. képviseletében csütörtök délután kalauzolta az újságírókat az épületrészek között. A Hungi Vigadó bérlői egy átfogó megállapodás keretében nem csak a Kass Szállót, de az évtizedek óta Török Zoltán szegedi vállalkozó tulajdonában lévő Hági Étterem épületét is bérbe vették, és korábbi ígéretüknek megfelelően a turisztikai főszezon kezdetére meg is nyitnak.

Az udvari és kerti egységeket elválasztó épületrészt teljesen átalakították, a tetőszerkezetét felújították, belül pedig egy hatalmas sörpultot építettek. Ezt a tulajdonosok sörcsarnoknak nevezik, és ez a megjelölés nem túlzás. Az épület nyitott, ezért kellemes légáramlatok járnak át rajta a legnagyobb nyári melegben is. Rengetegféle sört csapolnak majd, később pedig egy saját gyártású nedűvel is előállnak a Hungi és a Hági bérlői.

Hasonlóan a Hungi 2014-es megnyitójához, ezúttal is egy foci VB-re sikerült időzíteni a nyitást. Két hatalmas kivetítőn nézhetik majd a vendégek a meccseket, és mivel a futballesemény nem tartozik a most módosított városi csendrendelet hatálya alá, az olykor felhördülő közönség reményeik szerint nem zavarja majd a környéken élőket. Egyébként finom háttérzenét ígérnek, mivel ez nem zenés táncos hely lesz, hanem inkább egy beszélgetős, hangulatos sörkert.

Lehet majd itt reggelizni és kávézni is, a melegkonyha pedig egész nap várja az éhes vendégeket. A hely mégis a sörre alapoz, így nem kerül le a Kelemen utca felőli régi vaskerítésről a sörkert felirat sem. A megnyitó előtt a városban több száz saját söralátétet osztottak szét az étterem alkalmazottjai, és aki kapott ezekből, az alátét ellenében a nyitóhétvégén a ház vendége egy korsó sörre. Egyébként nem csak a Kelemen utcai bejárat nyílik újra, de be lehet majd jutni a kerthelyiségbe a hátsó, óvoda felöli kapun is.

A belső kialakítás modern, de nem hivalkodó. Lesz például egy olyan fából épített lépcsősor, amely a Tisza-parti rakpartot idézi. Itt el lehet majd ücsörögni egy társaságnak sörrel a kézben, anélkül, hogy asztalt foglalnának. Ez nyilván a fiatalok stílusa, de Gálosi egyelőre nem tudta megmondani, hogy melyik generáció szereti majd leginkább a helyet. Annak megválaszolására sem vállalkozott, hogy mennyibe került a felújítás. A felújítás ugyanis folyamatos, hiszen a belső termeket csak később, valamikor ősszel nyitják meg. Amikor a vendégek beköltöznek a belső fűtött helyiségbe, az udvart majd azok használhatják, akik cigarettázni szeretnének a finom falatok vagy a kellemes sörök fogyasztása között.     
(Webrádió)

Galériánk

Hági Udvar Szeged - 2018.05.03. Hági Udvar Szeged - 2018.05.03. Hági Udvar Szeged - 2018.05.03. Hági Udvar Szeged - 2018.05.03. Hági Udvar Szeged - 2018.05.03.
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!