A Főtaxi-csoport megvásárolta a Budapest Taxit

Belföld, 2018.05.28

A Főtaxi-csoport megvásárolta a Budapest Taxi taxi üzletágát, így a csoportban üzemeltetett taxik száma 1500-ról 2000-re nő - jelentette be hétfőn a Főtaxi.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben a Budapesten piacvezető Főtaxi kiemelte, a tranzakciót követően a két cég továbbra is önálló márkanév alatt, közös rendszereket használ.

A két céget külön kezeli majd a csoport, így az utasok a szolgáltatás működésében nem fognak változást tapasztalni.

A következő hónapokban lezajlik a két cég rendszereinek és folyamatainak egységesítése, a két vállalat által korábban kötött szolgáltatási szerződések változatlan tartalommal érvényben maradnak.

Mohl László, a Főtaxi igazgatóságának elnöke a közleményben kiemelte, a csoport az elmúlt években dinamikusan bővült, a flotta mérete megháromszorozódott, jelentősen emelkedett az utas- és fuvarszám, a Budapest Taxi megvásárlásával a fejlődés újabb lendületet kap.

A cég a nyilvános adatok szerint tavaly mintegy 2,2 milliárd forint árbevétel mellett 384 millió forint adózott eredményt ért el, a 2016-os 1,89 milliárd forintos árbevétel és 396 millió forintos eredmény után.

A Főtaxi mintegy 1500 taxis vállalkozó közreműködésével végzi személyszállítási szolgáltatását elsősorban Budapesten és a fővárosi agglomerációban. Jogelődjét, az Autótaxi Rt.-t 1913-ban Haltenberger Samu alapította Magyarország első, Európa hetedik taxi társaságaként. A Főtaxi 2013-ban elsőként kapta meg a Budapesti Közlekedési Központtól a "Minősített Fuvarszervező" igazolást, 2010 óta a Liszt Ferenc repülőtér hivatalos szerződött szállító partnere.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!