A Jobbik a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását indítványozza

Belföld, 2018.05.07

A Jobbik a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását javasolja a parlamentnek, s ezt egy részleges végrehajtási moratóriummal egészítené ki - közölte Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus aggodalmának adott hangot amiatt, hogy a moratórium után tömegessé válhatnak a kilakoltatások. Noha a Fideszben a változtatási szándék a szavak szintjén felmerült, nem lát semmilyen tényszerű lépéseket vagy olyan nemzetgazdasági jelenségeket, amelyek elejét vennék egy újabb hitelkrízisnek - mondta.

Mint ismertette, benyújtják a kilakoltatási moratórium meghosszabbítására vonatkozó javaslatukat és részleges végrehajtási moratóriumot kérnek a devizahitelesek számára.

Z. Kárpát Dániel arról is beszámolt, hogy az új parlamenti ciklusban aktív kampányba kívánnak kezdeni, amelynek részeként be kívánják juttatni a hitelkárosultak képviselőit a parlamentbe - akár az ülések közepén is -, szembesítve a kormánypárti és baloldali képviselőket a problémáikkal.

A Jobbik alelnöke a devizahiteles kerekasztal munkájának folytatását ígérte, jelezve: várják a további ötleteket. Hozzátette: nem áll módjukban egyedi ügyekben segíteni, de benyújtanak minden elképzelést, ami javíthat az érintettek helyzetén.

A politikust faggatták a parlament alakuló ülésével kapcsolatos terveikről is. Azt felelte: megkísérlik lebontani azt a kordont, amely a jogszerűen tüntető embereket elválasztja a törvényhozástól. Erről elvi, és nem technikai döntést hoztak, ezért a részletekről egyelőre nem tud beszámolni, mivel nem tudják, milyen típusú kordonnal állnak szemben - fejtette ki.

Azt is megfogalmazta: tiszteletben tartják a parlament méltóságát, a Házba "nem bohóckodni", hanem dolgozni járnak és ezen nem fognak változtatni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!