A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány közleménye

Belföld, 2020.03.19

    Budapest, 2020. március 19., csütörtök (OS) - Továbbra is a nap 24 órájában elérhető a gyerekek lelkisegély-vonala. A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány az egészségügyi veszélyhelyzet alatt is a nap 24 órájában biztosítja a 116-111-es európai harmonizált hívószámon elérhető ingyenes és anonim lelkisegély-vonalát. Az alacsonyküszöbű szolgáltatás várja a 24 év alatti  fiatalok hívását is, amelynek rendelkezésre állásához a Comnica Kft. nyújt technikai és anyagi támogatást.

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány ingyenes segélyvonalain az elmúlt héten több mint 100 olyan hívást fogadtunk, amelyeknek fókuszában a koronavírus-járvány okozta stressz, és az ezzel való megküzdés állt. Az egészségügyi veszélyhelyzetben különösen fontos a fiatalok mentális egészsége. A gyerekek és a fiatalok a megváltozott hétköznapokban is éjjel-nappal hívhatják a 116-111 Lelkisegély-vonalat és változatlanul elérhetők számukra online szolgáltatásaink is. Megkeresőink a www.kek-vonal.hu oldalon elérhető chatszobában és anonimitást biztosító levelező felületünkön is megoszthatják problémáikat, nehézségeiket, félelmeiket, nem csak a kialakult helyzettel kapcsolatban.
A 116-000-ás európai harmonizált hívószámon várjuk szülők, hozzátartozók vagy szakemberek hívásait, ha egy gyermek érdekében szeretnének konzultálni.
Sajtókapcsolat: [email protected]


Kiadó: Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!