A kormány még idén rendeletbe foglalja a főváros atlétikai vb-vel kapcsolatos feltételeit

Belföld, 2019.12.12

Egyetértés alakult ki a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában csütörtökön azokról a feltételekről, amelyeket a Fővárosi Közgyűlés fogalmazott meg a 2023-es atlétikai világbajnokság budapesti megrendezésével kapcsolatban, ezeket pedig a kormány rendeletben rögzíti december 31-ig.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a találkozót követően tartott sajtótájékoztatón elmondta, úgy látják, a budapesti egészségügyi fejlesztésekben egyetértésre tudnak jutni, a kabinet Egészséges Budapest programjában ugyanis több forrás áll rendelkezésre, mint amennyit a főváros kért a járóbetegellátás fejlesztésére. Hangsúlyozta, a kormány szeretné az eredeti helyszínen felépíteni az új dél-budai centrumkórházat, ebben azonban nem tudtak egyetértésre jutni, mivel a főváros alternatív helyszíneket ajánlott.

Karácsony Gergely főpolgármester a budapestiek szempontjából komoly győzelemként értékelte, hogy az atlétikai világbajnokságra egy olyan beruházás valósul meg, amelyet a többség támogat és a rendezvény után valamennyi sportot szerető ember használhat.

A résztvevők közölték továbbá, hogy az új dél-budapesti híd ügyében és a Lánchíd felújításának ügyében is történt előrelépés, de további egyeztetésekre lesz szükség, a Városliget ügyében azonban nem közeledtek az álláspontok.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!