A kormánypártok XV. kerületi polgármesterjelöltje szorosabb együttműködést tervez a fővárossal

Belföld, 2018.09.20

Szorosabb együttműködést tervez a fővárossal megválasztása esetén László Tamás, a Fidesz-KDNP XV. kerületi polgármesterjelöltje. A Rákospalotából, Pestújhelyből és Újpalotából álló kerületben szeptember 30-án tartják az időközi polgármester választás.

László Tamás, a Fidesz választókerületi elnöke - a kerület korábbi polgármestere, volt országgyűlési képviselő - csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: a kerületnek sok közös ügye van a fővárossal, amelyekben sokkal intenzívebb közreműködés szükséges.

Példaként említette az útfelújításokat, és azt mondta: küzdeni fog azért, hogy a rossz állapotban lévő, fővárosi kezelésű Erdőkerülő utcát felújítsák, továbbá mindent megtesz majd azért, hogy az M3-as autópálya bevezető szakaszán a hiányzó zajvédő fal elkészüljön.

László Tamás elmondta, Hajdu László (DK) korábbi polgármester a kerület ügyeiben a Fővárosi Közgyűlésben "semmit nem lépett". A Zsókavár és az Erdőkerülő utca felújításáról szóló szórólapokon közölt állítás, miszerint Hajdu László 200 millió forintot szerzett a két út felújítására, nem igaz - mutatott rá.

A két út felújítása 2017-es áron több mint félmilliárd forintba kerülne, és még a tervek sincsenek kész, azok az év végére lehetnek meg - fűzte hozzá.

A tömegközlekedéssel kapcsolatban beszélt arról, fontos lenne, hogy a Keleti pályaudvartól villamossal lehessen közlekedni a Pólus Centerig, valamint a Rákospalota-Újpest és az Istvántelek vasútállomás esetében a főváros, a kerület és a MÁV együttműködésére van szükség, hogy minél többen használják a vasutat, amellyel mintegy negyed óra alatt el lehet jutni a belvárosba.

László Tamás kitért arra is, hogy Tarlós István főpolgármester támogatásáról biztosította.

Az időközi polgármester választást azért kellett kiírni, mert Hajdu Lászlót áprilisban országgyűlési képviselővé választották. Hajdu László az utódjául Németh Angélát ajánlotta, akit a DK, az MSZP, a Párbeszéd és a Liberálisok is támogatnak.

A Fidesz-KDNP jelöltje, László Tamás 2010 és 2014 között vezette a kerületet. A választáson jelöltet indít a Magyar Munkáspárt is, ketten pedig függetlenként pályáznak a tisztségre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!