A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság közleménye

Belföld, 2018.10.16

    Budapest, 2018. október 16., kedd (OS) - Sikeresen zárult a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság nemzetközi akkreditációja

Az európai felsőoktatási akkreditációs szervezetek szakmai szövetsége, az ENQA (Európai Felsőoktatási Akkreditációs Szervezetek Szakmai Szövetsége) akkreditációs eljárására 2018 januárja és szeptembere között került sor. Az ENQA elnöke levélben értesítette a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) elnökét, Csépe Valéria professzort az ENQA elnöksége által 2018. szeptember 13-án hozott döntésről. Ennek értelmében a MAB további öt évre rendelkezik teljes jogú tagsággal. Az ENQA elnökségének a MAB teljes körű megfelelésére, beleértve a függetlenség teljesülését is, vonatkozó döntése és ajánlásai segítik és erősítik a MAB 2017-ben megkezdett megújulási folyamatának folytatását, s testületének, bizottságainak és titkárságának további szakmai munkáját.

A helyszíni látogatást is magában foglaló értékelés kiterjedt a MAB szakmai gyakorlatára, eljárásaira és erőforrásaira. Ennek nyomán az ENQA megállapította, hogy a MAB tevékenysége összhangban van a felsőoktatás minőségbiztosításának európai sztenderdjeivel és irányelveivel (ESG 2015), és ezzel teljesülnek az ENQA tagság feltételei.

A MAB 2002 óta tagja az ENQA-nak. Ez a tagság lehetővé teszi, hogy minőségbiztosítási tevékenysége az európai felsőoktatási térség országaiban elismerhető legyen. A meghosszabbított tagság bejelentésére az ENQA soron következő közgyűlésén (Asztana, 2018. október 18.) kerül sor.



Kiadó: Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!