A Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetségének közleménye

Belföld, 2018.10.16

    Budapest, 2018. október 16., kedd (OS) - A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának létrehozását, céljait üdvözli a Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetsége (MTTSZ). Az MTTSZ Innovációs Műhelye ugyanis két fővárosi településrész fejlesztési koncepciót készített a világörökségi helyszínekre: (1.) a "Gellérthegy, egy hegyben tizenegy és Szabadság Palota", valamint (2.) a "Budavári Királyi Palota Nemzeti Történelmi Témapark és Államfői Székhely" címmel. Hasonlóképpen (3.) a "Budapest Dél: Tétény-Csepel-Keve-Pentele" komplex szabadidős és turisztikai térség-fejlesztési vázlatát.

A Tanács létrehozásával régi adósságot rendez a magyar politikai elit. Hiszen szervezet-szociológiai és város-szociológiai kutatások bizonyították, hogy Budapest világvárossá alakításának sikerét a mostanihoz hasonló, triparti elv alapján működött közmunkatanács érte el. A Szövetség bízik abban, hogy a Tanács struktúrája és működése lehetővé teszi javaslataik érdemi integrálását a városfejlesztésbe, és nem hagyja, hogy elkallódjanak valamely kormány- vagy fővárosi hivatali "ügyintézés" útvesztőjében. Az idén 20 éves Szövetség számít arra is, hogy szakmai partnerként a Tanács bevonja a jövőbeni működésébe.


Kiadó: Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetsége

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!