A Nemzeti Akkreditáló Hatóság közleménye (2. rész)

Belföld, 2018.09.11

    Budapest, 2018. szeptember 11., kedd (OS) -

Vázolta a hatóság előbbi szempontokra is épülő jövőbeli terveit. Elmondta, hogy a kiemelt projekt által a NAH célul tűzte ki a bürokrácia csökkentését, folyamatok egyszerűsítését, költségcsökkentést, átfutási idők rövidítése érdekében a jelenlegi papír alapú munkafolyamatait szeretné kiváltani egy fejlett, workflow alapú szakrendszerrel, ami teljes mértékben elektronikusan lefedi az akkreditációt, a papírmentes akkreditálási folyamatot. Jelenleg ehhez szükség van a teljes eljárásrend átdolgozására, valamint főleg a szakértők esetében az informatikai készség fejlesztésére is. Az akkreditációs tevékenységekben érintett partnerek részére a elektronizálás lehetővé teszi a szolgáltatási szint növekedését és az egyszerűbb, gyorsabb ügymenetet.

Utolsó előadóként Dr. Szegő József - a Nemzeti Akkreditáló Hatóság főosztályvezetője részletesen kifejtette az akkreditálás hozzájárulását az életünk biztonságosabbá tételéért úgy, hogy a kölcsönös elismerésen és sztenderdeken alapuló akkreditálást helyezzük a központba a hatósági és csak adott ország eljárásrendjét hordozó, alapvetően egyedi hatósági szemlélet helyett.

A konferenciát nagy érdeklődés övezte, köszönjük a színvonalas előadásokat és a megtisztelő figyelmet.
A projektről bővebb információt a http://nah.gov.hu/projektjeink oldalon olvashatnak.


Kiadó: Nemzeti Akkreditáló Hatóság

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!