A Nemzeti Közszolgálati Egyetem közleménye (2. rész)

Belföld, 2018.06.12

    Budapest, 2018. június 12., kedd (OS) - A közszolgálatban végzett munka támogatására egy gyorsan és egyszerűen elérhető, rendszerezett és tény-alapú tudásbázis jött létre a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. A Közszolgálati Tudásportálon keresztül érhető el az NKE és az Eötvös Loránd Tudományegyetem együttműködésében digitalizált Magyary Zoltán-hagyaték is.

A Közszolgálati Tudástár egy intelligens és dinamikus adatbázis speciális tartalom-feldolgozási és elemzési szolgáltatásokkal, könyvtári labormunka lehetőségével, felhasználóbarát, integrált tartalomkeresési szolgáltatásokkal és komplex, digitális tudásmenedzsment funkciókkal. A közszolgálatban dolgozók így gyorsan és egyszerűen hozzáférhetnek olyan rendszerezett és tény-alapú tudásanyaghoz, amely a közszolgálati feladatellátás támogatásához szükséges, releváns információkat tartalmaz és ezáltal alkalmas a tisztviselői munka hatékonyságának javítására.
A Közszolgálati Tudástár része a már említett digitalizált Magyary-hagyaték mellett a Magyar Állam Szerveinek az 1945-1990 közötti történetét bemutató aloldal is. De megtalálhatóak itt a felsőoktatást és tudományos kutatást támogató, ingyenes, vagy az NKE által előfizetett hazai és nemzetközi elektronikus adatbázisok, valamint egy fogalomtár is. Ez a Közszolgálati Online Lexikon az intézmény tudományterületeihez kötődő, a közszolgálathoz tartozó releváns tárgyszavakat, azok magyarázatát, forrásait és relációit teszi hozzáférhetővé.


Kiadó: Nemzeti Közszolgálati Egyetem

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!