A nemzetközi kerékpárút lezárására figyelmeztet Szentendre önkormányzata

Belföld, 2021.08.27

Szentendre önkormányzata arra kér mindenkit, hogy vegye komolyan a nemzetközi kerékpárút ottani szakaszának lezárását: a területre senki ne lépjen be - se kerékpárral, se gyalog -, mert balesetveszélyes.

A Pest megyei település helyhatósága az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy az augusztus 20-ai hosszú hétvégén két baleset is történt a Budapest és Szentendre közötti nemzetközi kerékpárút lezárt részén, a kerékpáros mindkét esetben belecsúszott a munkagödörbe.

Azt írták, a lezárt - a Dera-patak és a Postás strand közötti - szakaszon a Dunamenti Regionális Vízmű (DMRV) helyreállítási munkákat végez. A szennyvízcsatornában keletkezett dugulás miatt a kerékpárutat több helyen fel kellett bontani, mert annak építése során a kivitelező a szerelőaknákat befedte, leaszfaltozta. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. beruházása során a jelenleg lezárt szakaszt korszerűsítették, de a szerelőaknák kialakítása nem volt megfelelő. A mostani helyreállítás célja, hogy ezek - szükség esetén - rendeltetésszerűen használhatók legyenek.

Mivel a kerékpárút az árvízvédelmi funkciót betöltő gáton fut, az aknák kiépítéséhez, fedéséhez egyedi vasbeton elemeket kell terveztetni és legyártatni, ezek a speciális árvízbiztonsági előírásoknak is megfelelnek és egy esetleges árvízi védekezés során a teherautó-közlekedés terhelését is elbírják - ismertette az önkormányzat.

Megjegyezték, hogy ugyan a lakosság tájékoztatása, a lezárás biztosítása a kerékpárúton a helyreállítást végző, állami tulajdonú DMRV Zrt. feladata, Szentendre önkormányzata fontosnak tartja a tájékoztatást, ahogy azt is, hogy a lezárást rendszeresen ellenőrizze.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!