A pénzügyi műveletek nyereségbe lendítették a Norwegian Air Shuttle-t

Belföld, 2018.08.06

A pénzügyi műveletek eredménye miatt nyereségessé vált a Norwegian Air Shuttle az első félévben, de üzemi szinten a társaság még veszteséget termelt - derül ki a cég honlapján hétfőn közzétett eredménykimutatásból.

Az adatok szerint a Norwegian 32 százalékkal 2 milliárd dollárra tudta emelni árbevételét. A légitársaság január-júniusban 17,4 millió utast fuvarozott, 14 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

A költségek azonban a bevétel növekedéséhez hasonló mértékben emelkedtek. Az üzemelés költsége 30 százalékkal 2,2 milliárd dollárra rúgott, ebben kiemelkedő szerepe volt a két legnagyobb költségtényezőnek, a személyi ráfordításoknak és a kerozinárnak. Előbbi 32, utóbbi 67 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

Az üzemi eredmény 240 millió dollár veszteség volt az első félévben, 20 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Az adózott eredmény a tavalyi 300 milliós veszteség után idén 30 milliós nyereség volt. Ennek fő oka, hogy a Norwegian 218 millió dollár plusz forráshoz jutott a pénzügyi műveleteknek köszönhetően, míg tavaly ezen a tételen is vesztesége volt a társaságnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!