A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány közleménye

Belföld, 2018.07.09

(OS) - Ahol a nevetés a közös nyelv - Nemzetközi bohócdoktor tábor Magyarországon

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány szervezésében 2018. július 9-12. között a Red Noses Clowndoctors International (RNI) 10 tagországának 120 bohócdoktora találkozik Sarlóspusztán.

A nevetés nemzetközi nyelv, sokat tanulhatunk abból, hogyan nevettetnek a bohócdoktorok a különböző országokban, ezért is csatlakozott a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány 2004-ben az RNI nemzetközi művészeti szervezethez. Az RNI küldetése, hogy bohócdoktoraival humort és nevetést vigyen az arra rászorulók életébe. A Piros Orr Bohócdoktorok Magyarországon 15 gyerekkórházat látogatnak heti rendszerességgel, emellett speciális programokkal jelen vannak 3 idősek otthonában, a Pető Intézetben, valamint halmozottan sérült gyerekekkel foglalkozó intézményekben.

A szervezetnél nagy hangsúlyt fektetnek a bohócdoktorok folyamatos szakmai, valamint kórházi körülményekre felkészítő képzésére. Az évente megrendezésre kerülő nemzetközi táborban Ausztria, Magyarország, Csehország, Németország, Szlovákia, Horvátország, Szlovénia, Litvánia, Lengyelország és Palesztina bohócdoktorai vesznek részt. "Nagyon örülök, hogy idén Magyaroroszágon szervezhetjük meg a nemzetközi tábort, amely a bohócdoktorok továbbképzésének fontos helyszíne. A bohócképzés mesterkurzusa mellett lesz például zenei, zsonglőr, szkeccs és báb workshop, de a kórházi dolgozók bevonását segítő humorszeminárium is. " tájékoztatott Rékay Ágnes, az alapítvány ügyvezetője

Kiadó: Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!