A Rajk László Szakkollégium Alapítvány közleménye

Belföld, 2020.09.14

    Budapest, 2020. szeptember 14., hétfő (OS) - Magyar diákok meghívására tart előadást a UCL professzora. Októberben kerül megrendezésre a 26. Neumann János-díjátadó ünnepség és előadás a Rajk Szakkollégium szervezésében. A díjat idén Mariana Mazzucato olasz-amerikai közgazdásznak, a UCL (University College of London) professzorának ítélték oda a Szakkollégium diákjai, akik a kitüntetéssel Mazzucato vitákat inspriláló, a fősodortól eltérő megközelítését díjazták.

Mariana Mazzucato kutatási érdeklődésének központjában a növekedés és az innováció kapcsolata, az állam és a gazdaság kölcsönhatása, valamint a fenntarthatóság áll. Nagy sikerű könyveiben, az Entrepreneurial State-ben (2013) és a Value of Everything-ben (2019) új és a megszokottól eltérő módon közelíti meg az állam szerepvállalását, illetve az értékteremtést a gazdaságban. Tudományos munkásságán túl politikai tanácsadóként is aktív, az elmúlt években több kormányfőnek és nemzetközi szervezetnek adott tanácsot világszerte, jelenleg az ENSZ Fejlesztéspolitikai Bizottságának tagja. Munkássága jelentős hatást gyakorol az innováció- és iparpolitika újragondolására és fenntartható fejlődés finanszírozására.

Mariana Mazzucato angol nyelvű előadást tart online, melynek címe "Rethinking the State: from public goods to public value". Az előadás mindenki számára nyitott, de a részvétel regisztrációhoz kötött. Az eseményt élőben közvetítik a Rajk Szakkollégium online felületén. A díjról és a korábbi díjazottakról bővebb információ a kollégium honlapján.


Kiadó: Rajk László Szakkollégium Alapítvány

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!