A szegedi éttermeket is padlóra küldte a koronavírus

Belföld, 2020.03.19

A járványügyi vészhelyzet következtében teljesen kiürültek az éttermek, a legtöbb vendéglátóhely kiszállítással próbál túlélni.

Bezárt a HBH étterem Szeged a "napfény városa", ráadásul március közepén ragyagó napsütéses idő van, sajnos ezt egyáltalán nem élvezhetjük a koronavírus miatt, amely komoly fenyegetést jelent első sorban az idősek számára. Szegeden számos étterem van amelynek az önkormányzat rendeletének értelmében, de érdeklődés hiányában is be kellett zárnia kapuit.

Az éttermek többsége kiszállításban látja a megoldást, csakhogy erre nem mindegyik vendéglátóhely volt berendezkedve. Volt olyan szegedi belvárosi étterem, amelyik kerek-perec lehúzta a rolót, ugyanakkor az alkalmazottaitól egyelőre nem vált meg, fizetett szabadságra küldte őket. Egy másik belvárosi étterem tudomásunk szerint elbocsájtotta a munkavállalóinak a 30%-át, hiszen jelentős bevétel kiesésre számítanak. Több étterem tulajdonos is keresi a megoldást, egyelőre azonban szinte mindenki költségcsökkentésben gondolkozik, hiszen jelentős bevételcsökkenésre számít. A járványügyi vészhelyzet nem csak az éttermeket, de a szegedi turizmust, a szállodaipart és a kultúrát is a padlóra küldte.  

Az egyik bezárt étterem tulajdonosa szerint is mindenkinek otthon kellene maradnia, hogy a koronavírus járvány mielőbb lecsengjen és újra kinyithassanak, ezzel is újra munkát adva az alkalmazottaknak. Amennyiben a járvány elhúzodik, azt jó néhány szegedi vendéglátóhely nem fogja túlélni.  

Mizsik Attila, a Monster Downtown és a Pizzamonster Streetfood&Grill tulajdonosa a kialakult helyzetről:

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!