A Szegedi Tudományegyetemre látogatott Karikó Katalin

Belföld, 2021.05.21

Egyetemi tanulmányainak helyszínére, a Szegedi Tudományegyetemre (SZTE) látogatott pénteken Karikó Katalin biokémikus, a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója.

Karikó Katalin A felsőoktatási intézmény közleménye szerint a német BioNTech alelnöke kötetlen beszélgetésen vett részt az egyetem vezetőivel és kutatóival, továbbá a jövőbeli tudományos együttműködés lehetőségeiről is egyeztetett az intézmény kutatóival, valamint biztosította az egyetem vezetőségét arról, hogy minden segítséget megad majd ahhoz, hogy "az SZTE még magasabb szintre jusson a legkülönbözőbb kutatási területeken".

Hozzátették: Rovó László rektor felkérte Karikó Katalint a X. Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny díszelőadójának.

Az SZTE beszámolt arról, hogy a világhírű biokémikust az SZTE rektora mellett Fendler Judit kancellár és Trócsányi László volt igazságügyi miniszter, európai parlamenti képviselő fogadta az egyetem Dugonics téri épülete előtt.

A közlemény szerint Karikó Katalin legközelebb novemberben látogat a Szegedi Tudományegyetemre. Ekkor rendezik meg a centenáriumi rendezvénysorozat részeként az Egyetem Napi Ünnepséget, amelyen átveszi díszdoktori oklevelét.
(MTI)

Címkék

SZTE Karikó Katalin
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!