A Tibetet Segítő Társaság közleménye (3. rész)

Belföld, 2020.03.11

    Budapest, 2020. március 11., szerda (OS) - A Központi Tibeti Kormányzat elnökének közleménye a Tibeti Nemzeti Felkelés Napjának 61. évfordulója alkalmából III.

A 2019. májusában a Központi Tibeti Kormányzat (CTA) vezette imádság alatt, melynek során hosszúélet imát ajánlottak a tibetiek Őszentségének világszerte, Őszentsége megerősítette, hogy 110 évnél is tovább fog élni. . 2020-at a "Köszönjük, Dalai Láma" évének nyilvánítjuk.
Ha a kínai kormány abban reménykedik, hogy a tibeti kérdés fokozatosan elveszti lendületét, akkor szeretnénk azt az egyértelmű üzenetet küldeni, hogy ki fogunk tartani. A Tibetben élő tibetiek rendíthetetlen bátorsága arra fogja ösztönözni a száműzetésben élőket, hogy erősítsék elkötelezettségüket. Tibetben a békét csak a középutas megközelítés alkalmazásával lehet visszaállítani. Ezért a kínai kormánynak párbeszédbe kell kezdenie Őszentsége, a Dalai Láma követeivel.
Végezetül, buzgó imáimat ajánlom mélyen tisztelt vezetőnk, Őszentsége, a Nagy XIV. Dalai Láma egészséges és hosszú életéért. 1959 márciusában rendkívül nehéz körülmények között kellett elmenekülnie. Imádkozom azért, hogy Őszentsége hamarosan visszatérjen otthonába, ahol a Tibetben élő tibetiek és a Tibeten kívül élők egyesülni fognak, és az alapvető szabadságjogok visszaállításra kerülnek Tibetben.
Free Tibet! Bhod Gyalo!

Lobsang Sangay
miniszterelnök
2020. március 10./Dharamshala


Kiadó: Tibetet Segítő Társaság

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!