A Tisza közepéről mentették ki Sziszit, az életéért küzdő kutyát

Belföld, 2021.06.21

Happy and lett a vége, de végződhetett volna tragédiával is az a történet, amely vasárnap játszódott le a Tiszán, illetve a Tisza DOKK úszóházon.

Amerikai akita Motorcsónakosok, az úszóház vendégei, valamint egy tenyésztő és egy kutyamentő együttműködése kellett ahhoz, hogy Sziszi életét megmentsék.

Fehér Csabáné Miri ismert kutyamentő Szegeden. Vasárnap egy kutyakiállításon kellett volna lennie, de végül itthon maradt, és jól döntött. Kapott ugyanis egy telefont, hogy a Tisza DOKK úszóházon egy vízből kimentett kutyát ápolnak. Azonnal indult, és amikor megérkezett, azt látta, hogy Sziszit, az amerikai akitát a tulajdonos Kovács Ádám és a vendégek szeretgetik, vigasztalják. Ott helyben jelentkezett néhány vendég, hogy örökbe fogadja, olyan csodálatos kutya – mondta Miri, aki az állaton lévő chippből megállapította, ki a tenyésztője.

Felhívták az illetőt, aki szintén a helyszínre sietett. Megdöbbenve látta, hogy fekélyek vannak a kutyán, erőállapota pedig nem éppen a jóltápláltságra utalt. A tenyésztő azt mondta, hogy korábban egy házaspárnak ajándékozta a kutyát, ezért volt számára megrendítő élmény, hogy Sziszit ilyen állapotban látja. Az állat életét motorcsónakosok mentették meg, ugyanis a Tisza közepén árral szemben úszott. Hogy miként került oda, egyelőre nem tudni.

A tenyésztő azt mondta, hogy gondjaiba veszi Sziszit, és kideríti, hogyan került ilyen kiszolgáltatott helyzetbe ez az igen értékes négylábú. Egy amerikai akita kölyök ára ugyanis több százezer forint. Sziszi ráadásul tenyészszuka, ami tovább növeli az értékét. A Tiszából kimentett kutyus sajnos már nem fiatal, 12 évével már igencsak idősnek számít. Sziszi tenyésztője azt mondta, most már nem adja oda senkinek, az életéből hátralévő időt már biztonságban, jó körülmények között fogja tölteni.



Fotó: Illusztráció
(Webrádió)

Címkék

Amerikai akita Sziszi
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!