A Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány közleménye

Belföld, 2018.06.11

    Budapest, 2018. június 11., hétfő (OS) - Wekerle Sándor, háromszoros magyar miniszterelnök, kora pénzügyi-közgazdasági zsenije kultuszának ápolása szülővárosában idén új elemmel gazdagodott A 2018. június 09-i Ezerjó Borünnepen Móron került sor  a Wekerle Emlékbor vándordíj  2018. évi átadására a borászati szakma és az érdeklődő lakosság jelenlétében.

A Móri Borvidék Hegyközségével és a Brindisi Szent Lőrinc Borrenddel összefogva az alapítvány új vándordíjat alapított, amelyre a borvidéki borászatok nevezhettek boraikkal. A bírálatra a Móri Borvidék hagyományos Szent György-heti borversenyén, április végén került sor. A vándordíj egy bronz- kő-üveg kisplasztika, amelyre évente felkerül a nyertes borászat neve.
A díj átadása a "Mór - Wekerle városa" gondolat jegyében összekapcsolja Wekerle Sándor történelmi emlékezetének megőrzését a borvidék hírnevének népszerűsítésével.



Kiadó: Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!