A Deja Vu Fesztiválon tér vissza a Tisza Gyöngye

Belföld, 2017.03.12

A Deja Vu Fesztivál első napján kezdi meg ébredését az évtizedes csipkerózsika álmát alvó Tisza Gyöngye.

Deja Vu Fesztivál logó A legendás szegedi szórakozóhely alsó része, a Tisza Gyöngye Garden június 2-án nyitja meg kapuit, a fesztivál ideje alatt annak házibuli-helyszíneként fog üzemelni. A fesztivál szervezői a legenda visszatérése mellett 12 vadonatúj sztárfellépőt is bejelentettek péntek reggel.

Az 1975-ben nyitott legenda mindig is központi helyet foglalt el a szegediek szívében: kezdetben városképi jelentőségű étteremként, majd zenés-táncos szórakozóhelyként szolgált generációknak. Az épületben hónapok óta rohamos tempóban folynak a felújítási-átépítési munkálatok, melynek köszönhetően június 2-án a lenti, nyitott rész, az év második végére pedig a fenti szintek is elkészülnek. A rendezvény vendégeinek az idén tényleg olyan érzése lesz, mintha egy időutazáson vennének részt: míg a Partfürdő tisztására felhúzott óriás-színpadon a Culture Beat, a Masterboy, a La Bouche, a Soundlovers, a Magic Affair, a Master Blaster, NANA és a 90-es évek egyik első számú fiúegyüttese, a Five ad koncertet; addig a Tisza Gyöngye Gardenben a korszak legendás szegedi lemezlovasai pörgetik a lemezeket.

Az eredeti helyszínét kinőtt, tavaly a Tisza partra költöztetett retro-őrület vaskos programkínálata ma reggel 12 hazai nosztalgia-csillaggal bővült. Először jár Szegeden az ikonikus Álmaimban Amerika című slágerrel befutott AD Stúdió, akik a 90-es évek elejének talán legismertebb hazai kedvencei voltak. Mellettük a Partfürdőn fűti fel a hangulatot a Groovehouse, a Bestiák, a Skyland, a Kerozin, az Animal Cannibals, a Spy the Ghost, az UFO, a TNT, Hamvai P.G. és két olyan előadó, akiknek visszatérését szó szerint kikövetelték a fesztivál vendégei: Sterbinszky és a rendezvény házi zenekaraként aposztrofált Kozmix.

(x)
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!