A DK eltörölné a kötelező ipar- és agrárkamarai tagságot

Belföld, 2017.03.29

A Demokratikus Koalíció 2018-ban, kormányra jutása esetén eltörölné a kötelező ipar- és agrárkamarai tagságot - közölték a párt szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen elhangzott az is: a DK elfogadhatatlannak tartja a felsőoktatásitörvény szerintük a CEU bezárását célzó módosítását.

Nagy Zoltán, a DK zalai megyei közgyűlési képviselője elmondta, az érintetteknek két nap múlva kötelezően be kell fizetniük a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara tagsági díját, vállalkozónként 5000 forintot. Ezekből a kamarai pénzekből a közelmúltban közel 80 millió forintot külföldi luxusutazásokra és sokcsillagos szállodákban megrendezett konferenciákra költöttek, míg 795 millió forint ment el olyan megrendelésekre, amelyeknek a kamara vezetőinek magáncégei voltak a nyertesei - bírált.

Vadai Ágnes alelnök hozzátette, az Agrárkamarában egy törvénymódosítással nemcsak a tagsági díjat, hanem a díjpótlékokat és a nyilvántartásba vételi díjat is behajthatóvá tennék. Ma minden egyes tagdíjként befizetett forint a fideszes kamarai korrupció fenntartásához kell - értékelt a független képviselő.

Az alelnök az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) keddi közlésére is reagált, ami szerint szigorítják a törvényeket és unión kívüli egyetem csak nemzetközi egyezmény alapján folytathat majd képzést Magyarországon. Azt mondta, "suttyomban" nyújtották be az erre vonatkozó javaslatot, és annak az a célja, hogy bezárják a Közép-európai Egyetemet (CEU). Ez egy aljas és elfogadhatatlan, ideológiai alapú támadás az ellen az egyetem ellen, amelyik minden rangsor szerint a legjobb Magyarországon és ahol sok magyar diák is tanul - jelentette ki. Hozzátette: normális kormány nem bezárja, hanem kinyitja az egyetemet, hogy aki akar, az tanulhasson.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!