A DK politikusai nemmel szavaznak a plakáttörvényre

Belföld, 2017.06.23

A Demokratikus Koalíció  (DK) politikusai nemmel szavaznak majd a plakáttörvényről szóló pénteki szavazáson - ismertette újra az ellenzéki párt korábban már bejelentett döntését Oláh Lajos.

A független képviselő a szavazás előtt tartott budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy egy valódi ellenzéki párt nem juttathatja kétharmados többséghez a Fideszt. Ha a kormány egyszerű többséggel fogadtatja el a javaslatot, akkor a DK azonnal egyeztetést kezd a többi, általuk demokratikusnak tartott ellenzéki párttal arról, hogy hogyan tudnak egységesen fellépni az ügyben - tette hozzá.

A törvényalkotási bizottság pénteken fogadta el azt a változtatást, aminek alapján az Országgyűlés egyszerű többséggel is megszavazhatja a politikai reklámok kihelyezésének szigorítását célzó indítványt. Eszerint az előterjesztésnek már a címe is megváltozik, az a településkép védelméről szóló törvény módosításaként szerepel, mivel az államfő észrevételeinek kezelése érdekében a változtatás csak ezt a jogszabályt módosítja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!