A generációk közötti együttműködésre hívja fel a figyelmet a Nagyszülő-füzet

Belföld, 2017.09.27

A generációk közötti együttműködésre hívja fel a figyelmet a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom legújabb kiadványa, a Nagyszülő-füzet - közölte a családszervezet szerdán az MTI-vel.

Közleményük szerint a füzetet bemutató sajtótájékoztatón a két szerző, Andrek Andrea és Léder László arról beszélt, hogy a kiadvánnyal szeretnék helyreállítani "a nagyszülő és szülő közötti kapcsolat kultúráját", valamint bemutatni, milyen fontos szerepet játszanak a nagyszülők unokáik életében.

Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára úgy fogalmazott, a kiadvány része "egy érett társadalom képének, ahol a fiatalabb generációk becsülik az időseket, akik ezáltal hasznosnak és értékesnek érezhetik magukat".

Szabó Enikő, az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkárság főosztályvezetője hiánypótlónak nevezte a kiadványt, amelyet a korábban megjelent Apa-füzethez hasonlóan ismét a védőnői hálózaton keresztül terjesztenek majd.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!