A héten a Dunánál és a nagyobb tavaknál irtják a szúnyogokat

Belföld, 2017.08.14

Ezen a héten a Duna mentén, illetve a Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó környékén végez szúnyogirtást a katasztrófavédelem.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írták: a Balaton és a Tisza-tó környékén légi és földi, a Velencei-tónál csak légi munkálatokra kerül sor. A Duna mentén a Szigetközben, Budapesten, Dunaújváros térségében és Csongrád megyében lesznek kiterjedt szúnyoggyérítési munkálatok. Emellett részleges kezeléseket végeznek Szolnok környékén, Veszprém és Baranya megyében, továbbá a korábban elhalasztott szúnyoggyérítést végzik el Debrecenben és Szekszárdon.

Ha az időjárás lehetővé teszi, ezen a héten mintegy 95 ezer hektáron lépnek fel a vérszívók ellen.

Az országos program elmúlt hetében pótolták a hőségriadó miatt korábban felfüggesztett munkákat - közölték. Győr környékén, a mosoni régióban, a Dráva mentén, a Dunakanyarban és a Fertő tó térségében azokon a településeken gyérítették a szúnyogokat, ahol eredetileg az előző héten dolgoztak volna. Ezen felül több Duna menti régióban - Csepel-sziget, Szekszárd, Baja és Mohács térsége, valamint a főváros vízparti területei - indult emelkedésnek a szúnyogok száma, így ezeken a helyeken vált szükségessé a további gyérítés. Légi és földi kezeléseket a Dráva mentén, Békés, Vas és Zala megyében végeztek.

A június elseje óta tartó központi program keretében eddig 618 ezer hektáron végeztek szúnyogirtást a szakemberek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!