A Hintalovon Alapítvány közleménye (3. rész)

Belföld, 2018.02.13

    Budapest, 2018. február 13., kedd (OS) -

"Ha egy politikus fontosnak tartja a gyerekek jóllétét, és szeretné demonstrálni gyerekbarát programját, akkor kezdje azzal, hogy tiszteli a gyerekeket. Ne használja őket politikai fegyverként, és vegye komolyan őket. A közügyek a gyerekeké is. Joguk van ahhoz, hogy saját magukat képviseljék benne." - Németh Barbara (Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány), a Gyermekjogi 1×1 politikai kampányok szervezőinek és politikusoknak című szakmai kiadvány szerzője.

"Ne azért legyen benn egy gyerek egy kampányban, mert gyerek, hanem mert üzenete van, amit közvetíteni szeretne. Ha egy gyereknek nem a véleménye és tapasztalata számít, akkor az nem lehet más, mint kizsákmányolás" - fogalmazták meg a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány gyermekjogi követei. A 14-18 éves fiatalok 2017 nyara óta aktívan foglalkoznak gyermekjogi témákkal és képviselik a gyermekjogokat különböző fórumokon.

A gyermekjogok védelméért a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány olyan irányelvek kidolgozását kezdeményezte a 2019-es önkormányzati választásokig, amelyek útmutatóul szolgálnak a gyerekeknak a politikai kommunikációban való részvételéről.

Kapcsolat: Lipcsei-Sasvári Anita [email protected] +36 20 408 6119
___________________________________________________________________
Kérjük a témát feldolgozó újságírókat, hogy írásuk, tudósításuk illusztrálásaként ne használják fel azokat a korábban már nyilvánosságra került felvételeket, amelyek gyermekjogokat sértő módon jelenítik meg a kiskorúakat. www.hintalovon.hu


Kiadó: Hintalovon Alapítvány

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!