A Jobbik aláírásokat gyűjt a szegedi stadionépítés ellen

Belföld, 2017.10.13

A szegedi Jobbik arra számít, hogy a Fidesz a közelgő választási kampányban a stadionépítés árából fog kampányolni. A tavalyi 3 milliárdról 10 milliárd forintra emelte a kormány a Szegeden épülő stadion és ifjúsági centrum megvalósítási költségét.

A megbízást a Garancsi István tulajdonában álló Market Zrt. nyerte el, aki közismerten jó viszonyt ápol a miniszterelnökkel. Tóth Péter a jobbik szegedi képviselőjelöltje pénteki sajtótájékoztatóján arról beszélt, föltételezik, hogy a nagyarányú költségkeret-emelkedésből helyi propagandára, és Karácsony közeledtével mindenféle jóléti adományokra fognak költeni.
Tóth Péter attól tart a 2014-es tapasztalatok alapján, hogy megint lesz kellő mennyiségű hagyma és krumpli, amit a szegedieknek kioszt a Fidesz jelöltje a kampány során. Ez egy nagyon álságos dolog, hisz közpénzből történik ilyen módon ez a kampányolás.

A Jobbik szerint a tényleges és az előirányzott költségek közötti különbségből több ezer kamion krumplit lehet venni. A kormány 10 milliárdra emelte a stadionépítés keretét, ez korábban 3 milliárd volt. Ezért a Jobbik aláírásokat gyűjt a szerintük túlárazott stadionépítés ellen.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!