A Jobbik állandó standnál gyűjti az aláírásokat

Belföld, 2017.09.13

A Jobbik állandó standot állított a budapesti Nyugati téri aluljáróban, ahol az európai bérkezdeményezéséhez gyűjt aláírásokat.

Gyöngyösi Márton, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szerdán a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az egyenlő munkáért egyenlő bért célzó kezdeményezést papíralapon eddig mintegy 50 ezren támogatták, elektronikusan pedig több mint 10 ezren írták alá.

A politikus azok támogatását kérte, akik véget akarnak vetni az "olcsó munkaerőre épülő gazdasági filozófiának".

Magyarországon új gazdasági programra, az unióban pedig új kohéziós politikára van szükség ahhoz, hogy a magyar gazdaság termelékenysége, versenyképessége növekedni tudjon - hangoztatta.

Kérdésre azt is kifejtette, hogy 2018. május 22-ig van lehetőségük aláírásokat gyűjteni a partner országokban, Bulgáriában már elindult, Lengyelországban és Horvátországban jövő héten kezdődik a gyűjtés.

A politikust kérdezték a Jobbik betelepítési kvótával kapcsolatos álláspontjáról. Gyöngyösi Márton elmondta: továbbra is azt képviselik, hogy el kell utasítani a kvótákat, de csak úgy, hogy nem nyitnak kiskaput a letelepedési kötvényeken keresztül. Az Európai Bíróság ítélete után új helyzet állt elő, újra lehetőség van az alaptörvény módosítására olyan módon, hogy "se szegény, se gazdag migráns ne jöhessen be" - magyarázta, hozzátéve: a parlament szeptemberben vagy októberben tárgyalhatja a vonatkozó javaslatukat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!