A Jobbik béremelést sürget a közszférában

Belföld, 2017.04.20

A Jobbik béremelést sürget a közszférában, mondván: tűrhetetlen, hogy a kormány tudatosan ellehetetleníti a köztisztviselőket és közalkalmazottakat.

Hegedűs Lorántné, az ellenzéki párt képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt erről. Szerinte az az életpálya, amit a Fidesz kínál a közszférában dolgozók számára, valójában minimális bért, minimális nyugdíjat és "minimális életet" jelent, hiszen a jelenlegi bértábla szerint egy érettségizett, 30 év tapasztalattal rendelkező közalkalmazott ugyanannyit keres, mint egy pályakezdő 18 éves. Ez bérfeszültséget szül a közszférában, az egyes munkavállalók egymás ellen fordulnak ahelyett, hogy a kormányzatot hibáztatnák a rossz bérpolitika miatt - tette hozzá.

Közölte: a Jobbik ezért kezdeményezi a 2008 óta változatlan, jelenleg is 38 ezer forintos köztisztviselői illetményalap 20 százalékos emelését, valamint a jelenlegi közalkalmazotti és a köztisztviselői bértáblák eltörlését úgy, hogy a bértáblát a minimálbérhez, illetve a garantált bérminimumhoz kössék, és ehhez képest állapítsanak meg fizetési fokozatokat.

A Jobbik kezdeményezi azt is, hogy béruniós polgári kezdeményezésüket minden önkormányzat támogassa, mert itt dolgozik az egyik legkiszolgáltatottabb tisztviselői réteg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!