A Jobbik elégedetlen a szegedi költségvetéssel

Belföld, 2017.02.09

36 tételből álló költségvetési módosító indítványt terjeszt a közgyűlés elé Tóth Péter, a Jobbik helyi képviselője. A 250 millió forintos átcsoportosítás elsősorban a szociális területet érinti.

Önkormányzat2014 - Jobbik - Tóth Péter szegedi polgármesterjelölt bemutatkozása
Szokása szerint elégedetlen a költségvetéssel a Jobbik egyetlen önkormányzati képviselője, ezért az idén is nemmel szavaz rá. Tóth Péter egy nappal a városi közgyűlés előtt azt mondta, hogy elsősorban a városi cégek költségvetéséből csoportosítana át tételeket a szociális területre, mert ott nagyobb szükség lenne a pénzre. Példaként említette a tűzifaosztást, amely ugyan egy fontos támogatási forma, ám a keret szűkössége miatt sokakat el kell utasítani a jelentkezők közül.

A Jobbik több pénzt adna az idősügyi keretre és vállalkozásfejlesztésre is. Komoly problémaként említette az ellenzéki képviselő azt is, hogy a szegedi háziorvosok döntő hányada vagy nyugdíjasként dolgozik, vagy közel áll a nyugdíjkorhatárhoz, ezért nem látja biztosítottnak az ellátást a következő években. Véleménye szerint ösztönző hatása lenne annak, ha a város saját keretéből olyan fiatal orvosokat támogatna, akik vállalják a háziorvosi munkát Szegeden.

A Jobbik számára mindig fontosak voltak a biztonsági kérdések, így a polgárőrségnek nagyobb támogatást adnának, és a köztereket pásztázó kamerákból is többet szeretnének látni. Másik fontos küldetésük a nemzeti öntudat erősítése, ezért pénzt szánnának a Trianon Emléknap megszervezésére, de tudják, hogy a baloldali többség ezt nem fogja támogatni. Tóth Péter nem tartja szerencsésnek a polgármester és az alpolgármesterek fizetésének emelését, ám azt elismerte, hogy törvény rendelkezik a települési vezetők fizetésének mértékéről, így jogilag nem támadható ez az emelés. Tóth egyébként semmilyen fizetésemelést nem támogat majd a pénteki közgyűlésen, így a cégvezetők bérét is hagyná a jelenlegi szinten.  

Cikk: Sz. Gy.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!