A Jobbik kampányt indított az európai bérunióról

Belföld, 2017.03.28

A Jobbik elnöke a következő időszak egyik legfontosabb kérdéseként jellemezte az európai béruniót pártja tájékoztató kampányának első állomásán, a főváros VIII. kerületében kedden.

A Jobbik kampányt indított az európai bérunióról Vona Gábor a lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón úgy értékelt: mind az elvándorlás, mind a devizahitel-válság a bérkérdésből ered, az emberek hitelekbe vagy külföldre menekültek.

Ahhoz, hogy a jövőben meg lehessen ezt akadályozni, kezdeni kell valamit a területtel - fogalmazott az ellenzéki politikus, aki szerint a magyar uniós tagság 13 éve alatt nem csökkent, hanem bizonyos értelemben még nőtt is a szakadék a hazai és a nyugati bérek között.

Vona Gábor közölte, hogy az európai bérunióról szóló kezdeményezést benyújtotta az Európai Bizottságnak (EB) az erre létrejött, nyolc országot összefogó polgári testület. Az EB május 20-ig dönthet, s ha jóváhagyja, akkor hét országban egymillió aláírást kell összegyűjteni - fejtette ki, hozzátéve: a következő két hónapot országjárásra használják.

Gyöngyösi Márton, a párt országgyűlési képviselője elmondta, hogy több mint 20 helyszínen tartanak lakossági fórumot, emellett szakszervezetek és ipartestületek képviselőivel szeretnének találkozni, hogy ismertessék elképzeléseiket.

Jelezte azt is, hogy nincs mindenre kész válaszuk, "egyfajta konzultációt" szeretnének a társadalommal.

Vona Gábor december közepén jelentette be, hogy pártja európai polgári kezdeményezést indít annak érdekében, hogy a bérkiegyenlítés megjelenjen az uniós alapelvek sorában.
(MTI)

Galériánk

A Jobbik kampányt indított az európai bérunióról A Jobbik kampányt indított az európai bérunióról
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!