A Jobbik visszahozná a napijegyet a szegedi parkolási rendszerbe

Belföld, 2017.10.09

A Jobbik szeretné visszaállítani a napi jegyet a szegedi parkolási rendszerben. Tóth Péter, a párt önkormányzati képviselője az erről szóló előterjesztést az októberi közgyűlés elé szeretné terjeszteni.

Önkormányzat2014 - Jobbik - Tóth Péter szegedi polgármesterjelölt bemutatkozása
Nagyon népszerű volt a napijegy korábban Szegeden, ám a május óta üzemelő új parkolóórák működése óta nincs lehetőségük az autósoknak ilyen típusú jegyet váltani. A jelenlegi rendszerben a 4 órás parkolási jegy a leghosszabb periódus, ami nem túl éltszerű, sokan ugyanis megfeledkeznek a ciklus meghosszabbításáról. Tóth Péter szerint az is gond, hogy a mobiltelefonos fizetésnél sokan elfelejtik leállítani az órát, így horribilis számlát kapnak.

Mivel az új fizetési rendszer még próbaüzemben működik, van lehetőség a tapasztalatok alapján felülbírálni a mostani fizető parkolás hiányosságait. Tóth Péter ezért már szeptemberben javasolta a napijegy visszavezetését a rendszerbe, de akkor formai okokra hivatkozva az illetékes szakbizottság nem tárgyalta meg a kérdést. Most ismét a városüzemeltetési bizottság elé kerülhet az ügy, és ha ott támogatják a képviselők az előterjesztést, akkor az októberi közgyűlés napirendjére veheti a napijegyek ügyét.
A jobbikos képviselő ugyanakkor nem ért egyet a városvezetésnek azzal a szemléletével, mely szerint nem szabad beengedni az autókat a belvárosba 4 óránál hosszabb időre. Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester ugyanis korábban azzal indokolta a napijegyek eltörlését, hogy ezzel is csökkentik a belvárosra nehezedő nyomást.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!