A jobbközép pártok közötti összefogás erősítéséről is tárgyalt Novák Katalin ...

Belföld, 2018.02.21

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a 21:19 órakor kiadott, A jobbközép pártok közötti összefogás erősítéséről is tárgyalt Novák Katalin ... című anyagunk címe és több bekezdése módosul, mert a minisztérium az elhangzottakat utólag pontosította.



A cím helyesen:

A jobbközép pártok közötti összefogás erősítéséről is tárgyalt Novák Katalin a N e m z e t k ö z i D e m o k r a t a U n i ó m a d r i d i k o n g r e s s z u s á n

az 1. bekezdés helyesen:

Az aktuális politikai kihívások értékeléséről, valamint a jobbközép pártok közötti összefogás erősítéséről volt szó a Nemzetközi Demokrata Unió (IDU) éves konferenciáján Madridban, ahol megválasztották a szövetség új elnökét is - összegezte a tanácskozás eredményeit Novák Katalin, F i d e s z a l e l n ö k, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az MTI-nek szerdán telefonon nyilatkozva.

A 3. bekezdés helyesen:

Mint mondta, a konferencián felszólalva hangsúlyozta a nyílt, é r t h e t ő beszéd és a határozott fellépés fontosságát a f e n y e g e t ő jelenségekkel szemben, valamint azt, hogy "valóban azt képviseljük, amit a választóink fontosnak tartanak, és hogy ne távolodjon el a politikai elit a választóktól".

A 4. bekezdés helyesen:

"Ezért is olyan kiemelten fontos számunkra a biztonságnak a kérdése, hogy a magyar emberek tudják, hogy Magyarország egy biztos pont, egy olyan biztonságos sziget ebben a változó és fenyegetett világban, ahol számíthatnak arra, hogy a jövőben is ezt a biztonságot f o g j u k garantálni nekik" - fogalmazott az államtitkár.

Az 5. bekezdés helyesen:

Novák Katalin kitért arra, hogy az IDU tagpártjai védendő értéknek tekintik a családot. Európában a népességfogyást meg kell állítani, ennek a problémának a megoldását a m a g y a r k o r m á n y a családpolitikában, a családok erősítésében l á t j a - jegyezte meg.

A 8. bekezdés helyesen:

Emellett szót váltottak az elöregedő társadalom problémájának kezeléséről is. Ez a probléma Spanyolországban igen jelentős, mivel a világon itt az e g y i k legmagasabb a születéskor várható élettartam - tette hozzá.




Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!

PONTOSÍTOTT VÁLTOZAT - A jobbközép pártok közötti összefogás erősítéséről is tárgyalt Novák Katalin a Nemzetközi Demokrata Unió madridi kongresszusán

Madrid, 2018. február 21., szerda (MTI) - Az aktuális politikai kihívások értékeléséről, valamint a jobbközép pártok közötti összefogás erősítéséről volt szó a Nemzetközi Demokrata Unió (IDU) éves konferenciáján Madridban, ahol megválasztották a szövetség új elnökét is - összegezte a tanácskozás eredményeit Novák Katalin, Fidesz alelnök, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az MTI-nek szerdán telefonon nyilatkozva.

A résztvevők által megfogalmazott kihívások közül Novák Katalin kiemelte a szélsőséges politikai erők térnyerését és a demográfiai problémákat.

Mint mondta, a konferencián felszólalva hangsúlyozta a nyílt, érthető beszéd és a határozott fellépés fontosságát a fenyegető jelenségekkel szemben, valamint azt, hogy "valóban azt képviseljük, amit a választóink fontosnak tartanak, és hogy ne távolodjon el a politikai elit a választóktól".

"Ezért is olyan kiemelten fontos számunkra a biztonságnak a kérdése, hogy a magyar emberek tudják, hogy Magyarország egy biztos pont, egy olyan biztonságos sziget ebben a változó és fenyegetett világban, ahol számíthatnak arra, hogy a jövőben is ezt a biztonságot fogjuk garantálni nekik" - fogalmazott az államtitkár.

Novák Katalin kitért arra, hogy az IDU tagpártjai védendő értéknek tekintik a családot. Európában a népességfogyást meg kell állítani, ennek a problémának a megoldását a magyar kormány a családpolitikában, a családok erősítésében látja - jegyezte meg.

Az Emmi államtitkára kétnapos madridi útján erről a témáról is megbeszélést folytatott Mario Garcés spanyol szociális és esélyegyenlőségi államtitkárral, mivel - mint mondta - mindkét ország számára hasonlóan fontos kérdés a fiatalok gyermekvállalási kedvének ösztönzése.

Kiemelte, hogy a spanyol kormánytag elsősorban a magyarországi bölcsődei rendszer fejlesztésének folyamatáról érdeklődött, és kérte a tapasztalatok részletes megosztását.

Emellett szót váltottak az elöregedő társadalom problémájának kezeléséről is. Ez a probléma Spanyolországban igen jelentős, mivel a világon itt az egyik legmagasabb a születéskor várható élettartam - tette hozzá.

A 63 ország 71 jobbközép pártját tömörítő Nemzetközi Demokrata Unió Stephen Harper volt kanadai miniszterelnököt választotta elnökévé a madridi konferencián tartott tisztújításon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!