A K'Art-ügy kivizsgálását kérte Szabó Bálint

Belföld, 2018.03.19

A K'Art-ügy kivizsgálását és a kifizetetlen alvállalkozó kártalanítását kérte Szabó Bálint hétfőn Hódmezővásárhelyen.

A cégcsoport károsultjainak egy részét képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője sajtótájékoztatóján elmondta, azt várja a hódmezővásárhelyi közgyűléstől, hogy vizsgálja ki és tárja föl a K'Art-ügy minden politikai, valamint önkormányzati szálát, és ennek érdekében hozzon létre paritásos vizsgálóbizottságot.

A K'Art 60 alvállalkozójának mintegy 800 millió forinttal maradt adósa. Az ügyben a Szegedi Járásbíróságon áprilisban büntetőper kezdődik - közölte.

A jogász kifejtette, azt szeretné elérni, hogy a kis- és közepes vállalkozások kapják vissza ellopott pénzüket, és derüljön ki, hogy ebből az összegből került-e bármely politikus zsebébe.

Szabó Bálint hangsúlyozta, három hete választ vár Márki-Zay Péter (független) polgármestertől arra, elfogadott-e támogatást kampányához a K'Art csoport vezetőjétől.

A hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén Szabó Bálint kérése ellenére nem kapott szót, a vizsgálóbizottság felállítását a képviselő-testület pedig - szabályos indítvány hiányában - nem vette napirendre.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője egy más témában tartott sajtótájékoztatón kérdésre elmondta, a kormány helyt állt a Hajdú-Bétért, a vörösiszap-károsultaknál, a Szeviép- és a Czeglédy-ügyben, és ha szükséges segít a K'Art alvállalkozóinak kártalanításában. Az ügyet meg kell vizsgálni, a kisvállalkozók kártalanítására az önkormányzatnak lenne lehetősége - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!