A KKM a Rómába készülőket figyelmezteti a római szerződés évfordulója miatt

Belföld, 2017.03.22

A római szerződés aláírásának 60. évfordulója miatt közlekedési, idegenforgalmi korlátozások várhatók a hétvégén az olasz fővárosban - tájékoztatta a Rómába készülő magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata szerdán.

Mint írták, az évforduló napján, március 24-én, szombaton a városban két jól elhatárolt és biztonsági szempontból különböző szintű zónát hoz létre a rendőrség.

A zöld zóna a Quirinnale körül terül el trapéz alakban, a Szent Péter tértől indul és a Corso Vittorio Emanuelle-t is magában foglalva éri el a Via Nazionale, a Via del Corso, a Piazza della Republica és a Via del Tritone által határolt területet.

Ebben a zónában a korlátozások szombat reggel hét órától lépnek életbe, a gépjárműforgalom és a belépők ellenőrzését 18 beléptető kapun keresztül végzik.

A még szigorúbb, kék zónát a Capitolium-domb körül alakították ki, ez magába foglalja a Piazza Venezia, a Piazza dell'Ara Coeli, a Piazza San Marco, a Fori Imperiali és a Piazza Madonna di Loreto területét. Ide csak szigorú ellenőrzés után, a 21 ellenőrző kapu valamelyikén keresztül léphetnek be az arra jogosultak, a személy- és gépjárműforgalom szünetel. A kék zóna korlátozásai már péntek éjféltől életbe lépnek.

Valamennyi korlátozás szombat éjfélig lesz érvényben.

A metró azokon az állomásokon, amelyek a felszínen lezárt vagy ellenőrzött területre visznek, nem áll meg. Zárva lesz a Colosseum és a Forum Romanum is.

A Rómába látogatóknak számítaniuk kell a város több helyszínén engedélyezett felvonulásra, megmozdulásra. Ezeken a területeken korlátozott a mozgás, fokozott az ellenőrzés és a készültség. A konzuli szolgálat azt kérte az utazóktól, hogy kerüljék a csoportos megmozdulások helyszíneit és legyenek fokozottan óvatosak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!