A MÁV karbantartó gépparkja kétéltű járművekkel bővült

Belföld, 2017.09.14

Vasúti és közúti közlekedésre egyaránt alkalmas kétéltű járművekkel bővült a MÁV karbantartó gépparkja - közölte a vasúttársaság csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint nyílt közbeszerzési eljáráson 3,2 milliárd forint saját forrásból kilenc Mercedes-Benz Unimog univerzális eszközhordozó tehergépjárművet vásároltak az Unikomtech Gép Kft.-től.

A Mercedes-Benz Unimog U423-as járművekhez több cserélhető felépítmény is kapcsolódhat, ezekkel kiegészülve a járművek teljesen egyedivé alakíthatók. Az adapterek lehetővé teszik egyebek között a sínek csiszolását, a vágányok melletti zöldterületek karbantartását, a gyomirtást, a felsővezetékek ellenőrzését, javítását, télen a hóakadályok leküzdését.

A járművekkel a karbantartási, helyreállítási munkák során jelentős időmegtakarítást és hatékonyságnövelést lehet elérni a vágányzárak alatt, károk helyreállításánál pedig nagy előnyt jelent, hogy a járművekkel közúton is meg tudják közelíteni a vasúti helyszínt - hangsúlyozták a közleményben.

Az újonnan beszerzett eszközök a jelenleg elérhető legmagasabb műszaki színvonalat képviselik, a MÁV kétéltű pályakarbantartó járműveinek köszönhetően várhatóan jelentősen javul a vágányhálózat minősége, a környezet állapota és csökkenhetnek az üzemeltetési költségek - tájékoztatott közleményében a MÁV Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!