A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala közleménye (6. rész)

Belföld, 2018.03.14

    Budapest, 2018. március 14., szerda (OS) -

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala több mint 120 éve, 1896. március 1-jén jött létre Magyar Királyi Szabadalmi Hivatal néven. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala sokrétű tevékenységet végez az iparjogvédelem és a szerzői jog intézményrendszerén belül. A magánszemélyek és a vállalkozások az alkotásaikat és az innovációikat nyilvántartásba vetethetik és megvédhetik az utánzástól: a találmányokra szabadalmat, a nevekre és logókra védjegyoltalmat, a design-ra formatervezésiminta-oltalmat lehet szerezni. Az egyébként nyilvántartásba vétel nélkül keletkező szerzői jogi védelem kapcsán is számos szolgáltatással áll az SZTNH ügyfelei rendelkezésére. A kutatás-fejlesztési tevékenység minősítésével összefüggő kérdésekkel is megkereshető a hivatal, amellyel a szolgáltatási kínálat immár az innovációs folyamat valamennyi lényeges elemére kiterjedt.
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala felelős valamennyi szellemi tulajdon védelmével összefüggő kérdésért, valamint képviseli Magyarországot a regionális és nemzetközi szervezetekben. Részt vesz az Európai Uniós tagságból fakadó kötelezettségek ellátásában, valamint aktív szerepet tölt be a bilaterális szellemitulajdon-védelmi együttműködésekben is. Ügyfélbarát hatóságként azon dolgozik kiváló szakembereivel, hogy a magyar gazdaság és társadalom igényeit szolgálja.


Kiadó: Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!