A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége közleménye (3. rész)

Belföld, 2017.12.08

    Budapest, 2017. december 8., péntek (OS) - A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége válasza a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma nyílt levelére (3. rész)

Tisztelt Ügyvivő Testület!
Kellemetlen hangvételű és személyeskedő nyílt levükben vitára hívják a VOSZ elnökét. Nem érzékelik, hogy Önöknek nem egy vállalkozói érdekképviselet vezetőjével van vitájuk, hanem az OECD által közzétett - és hazánkra nézve kedvezőtlen - adatokkal nem tudnak mit kezdeni, holott a nemzetközi szervezet szikár adatokkal és tudományos alapossággal elemzi, illetve jellemzi a hazai közszolgálati szféra helyzetét? A 2x2=4 igazságtartalmáról senkivel nem kívánunk polemizálni.
Egyetlen megoldás kínálkozik. Racionális létszámcsökkentést kell végrehajtani a közszolgálati szférában! A felszabaduló képzett munkaerő majd helyet talál a krónikus munkaerőhiánnyal küzdő versenyszférában. A megmaradt - jelentősen karcsúsított és professzionális szemléletű - közszolgálati állomány pedig a létszámcsökkenésből eredő bértömeg-tartalékból magasabb szintű javadalmazásban részesülhet. Ez a helyes irány, ezt támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége.
Dr. Dávid Ferenc főtitkár
Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége


Kiadó: Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!