TV műsor

Áder János: embert és embert is egymáshoz kapcsolnak az egyes felekezetek lelkészei

Belföld, 2017.12.04

A világban a lelkész - legyen bármilyen felekezetű - embert és embert is egymáshoz kapcsol, nemcsak égi és földi között közvetít - mondta a köztársasági elnök  a határon túli egyházi vezetők tiszteletére adott díszebéden  hétfőn a Sándor-palotában.  Az eseményen az államfőn és a meghívott egyházi vezetőkön kívül részt vett Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke is.  

Áder János a határon túli egyházi vezetők tiszteletére adott díszebédet Köszöntőjében Áder János rámutatott: ezt a kapcsolatot ünnepelték számtalan módon idén a reformáció ötszázadik évfordulóján, és ezt a sorsközösséget erősítik minden esztendő pünkösdjén, a csíksomlyói magyar zarándoklaton.

A köztársasági elnök kiemelte: adventben, karácsony közeledtével természetes a késztetés bennünk, hogy számot vessünk az elmúlt esztendővel.

Ha komolyan vesszük a feladatot, akkor fel kell tennünk a kérdést, hogy közösségeinkért, egymásért is megtettünk-e mindent, ami szükséges és ami lehetséges - fogalmazott Áder János.

Az államfő az esztendő végéhez közeledve megköszönte a jelenlévő egyházi vezetőknek - és a csak lélekben velük együtt lévőknek -, hogy munkájukkal a lehetetlenre is mindig, hittel, reménnyel, szeretettel vállalkoztak.

"A szétszóratásban az asszimiláció ellen küzdve. A többségi társadalom elfogadását remélve. A csüggedőknek bátorítást adva, bennük a lelket tartva. Az elesetteknek valóságos segítséget, támaszt nyújtva" - mondta a köztársasági elnök.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Áder János a határon túli egyházi vezetők tiszteletére adott díszebédet Áder János a határon túli egyházi vezetők tiszteletére adott díszebédet


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!