Alakuló ülés - A Jobbik Sneider Tamást jelöli az Országgyűlés alelnöki tisztjére

Belföld, 2014.04.24

Sneider Tamást, a Jobbik alelnökét jelöli a párt az Országgyűlés alelnöki tisztjére - tájékoztatta Vona Gábor pártelnök az elnökség csütörtöki döntéséről az MTI-t.

Az ellenzéki párt előző este elküldte a Háznak a bizottsági struktúrával kapcsolatos javaslatait is. Vona Gábor kifejtette: szeretnének önálló foglalkoztatáspolitikai kabinetet, mert a kormánypártok által javasolt gazdasági "mega-bizottságban" a foglalkoztatás olyan szinten "elveszne a területek erdejében", hogy a magyar társadalom egyik legsúlyosabb kérdése, a munkahelyteremtés nem kapna kellő hangsúlyt és időt.

Mint ismertette, két változatot is megfogalmaztak. Az egyik szerint megtartanák a Fidesz-KDNP által javasolt, 14 bizottságot tartalmazó struktúrát, ugyanakkor az európai ügyek bizottságát összevonnák a külügyivel, hogy a foglalkoztatás külön testületet kapjon. A Jobbik másik elképzelése szerint 15 bizottság lenne, s a foglalkoztatás mellett külön bizottságot kapna az önkormányzati és térségfejlesztési terület.

A Jobbik elnöke jelezte: az új Országgyűlés alakuló ülését előkészítő pénteki egyeztetésen az a céljuk, hogy a nemzetbiztonsági, valamint az oktatási és kulturális bizottság elnöki posztját megszerezzék. A bizottsági alelnöki posztok majd az elnöki helyektől függnek - tette hozzá Vona Gábor, megjegyezve: ott nagyobb a mozgásterük és könnyebb lesz megállapodni.

A Jobbik várhatóan két országgyűlési bizottsági elnököt és öt alelnököt ad. A párt elnöke arra a felvetésre, hogy az MSZP is ragaszkodna a nemzetbiztonsági bizottság vezetésére, úgy reagált: ezt a vitát pénteken fogják lefolytatni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!