Alkoholos kézfertőtlenítő utántöltők a mindennapokra

Belföld, 2020.11.22

Járvány ide vagy oda, életünk nem állt meg, csupán átalakult. Beépült mindennapjainkba a maszk, a kesztyű és a kézfertőtlenítő használata.

Zazu kézfertőtlenítő Ez utóbbi biztosan minden háznál megtalálható. De mégis hogyan véd meg ez minket a vírustól, és milyen előnyei vannak használatának? Hogyan kell helyesen kezet fertőtleníteni? A következő cikkben ezekre a kérdésekre kapunk választ, és néhány speciális, környezetbarát alkoholos kézfertőtlenítő utántöltővel is megismerkedhetsz.

Hogyan véd meg a kézfertőtlenítés?

Azt mondják, hogy nincs 100%-os védelem a koronavírus ellen, azonban néhány intézkedéssel hatalmas kockázatokat háríthatunk el. Az egyik ilyen a naponta többszöri kézfertőtlenítés, ami gyakorlatilag egy nagyon hatékony módszer a baktériumok, kórokozók elleni védekezésben.  

Fontos azonban, hogy csak alkoholos kézfertőtlenítőket használjunk, hiszen ezek magas alkoholtartalmuk révén erőteljesen pusztítják el a vírusokat. Előnyük tehát, ha nem is vagyunk vízközelben, hatásos védekezést jelent alkalmazásuk.

Alkoholos kézfertőtlenítő utántöltővel

Ha szeretnél környezetbarát módon kezet fertőtleníteni, akkor szerencsére találkozhatsz erre alkalmas termékekkel. A Designmarket 5 literes Zazu alkoholos kézfertőtlenítő gél utántöltővel áll rendelkezésedre!

Állaga a folyékony szappanokéra hasonlít, s különleges összetevőinek köszönhetően nem szárítja ki a bőrt. Magas alkoholtartalma miatt szelektív virucid, baktericid (MRSA is) és fungicid hatású, így elpusztítja a kórokozókat. Természetes anyagból, bioetanolból készült, így nem vált ki allergiás reakciókat sem.  

Az 5 literes kiszerelés tökéletesen környezetbarát megoldás, ráadásul nagyon gazdaságos is a nagyobb intézmények számára.  

A helyes kézfertőtlenítés menete

A karantén előtt és alatt számos videó született a helyes kézmosásról, de viszonylag kevesen beszéltek a helyes kézfertőtlenítés menetéről. Nos, most megtudhatod, hogy az sem mindegy, hogyan fertőtlenítünk kezet.  

Először is a kezedre kell helyezni a megfelelő mennyiségű fertőtlenítőt, majd dörzsöld össze a tenyeredet! Dörzsöld az egyik tenyereddel a másik kezed kézfejét olyan módon, hogy közben az ujjaid is összefonod! Ezt később ismételd meg a másik kezeddel is! Aztán hasonlóképpen a tenyereket is össze kell dörzsölni, az ujjak összefonásával! 

Ezután dörzsöld az egyik kezed tenyerével a másik kezed ujjainak hátát úgy, hogy az ujjak horogszerűen összeakaszkodjanak. Ezt mindkét kezeddel csináld meg! Végül az egyik kezed ujjbegyeit dörzsöld körkörös mozdulatokkal a másik kéz tenyeréhez. Ez esetben szintén mindkét kézzel végezd el a mozdulatot! Néhány másodperc elteltével meg is száradnak kezeid!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!