Államfőválasztás - Majtényi: sikertörténet volt az utóbbi két és fél hónap

Belföld, 2017.03.13

Sikertörténetnek nevezte a jelölése óta eltelt két és fél hónapot a civilek és baloldali ellenzéki pártok által támogatott, de az államfőválasztáson Áder Jánossal szemben alulmaradó Majtényi László.

Államfőválasztás - Majtényi László A volt ombudsman közölte, március 15-én még részt vesz egy demonstráción, de nincsenek politikai ambíciói.

A parlamenti szavazást követő sajtótájékoztatóján Majtényi László elmondta, az eredmény kihirdetését követően gratulált Áder Jánosnak, akinek "az elsőnél sokkal sikeresebb" második ciklust kíván.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) egykori elnöke, miután köszönetet mondott az őt támogatóknak, egy rendkívüli sikertörténetről beszélt. Amikor elkezdték, "egy lyukas kétfillérest" nem adott volna azért, hogy köztársaságielnök-jelöltté válik - indokolt. Hozzátette, hogy a rendszerváltozás óta nem volt példa olyan összefogásra az "alkotmányhű" pártok között, mint most, amikor őt támogatva felsorakoztak.

Kérdésre válaszolva azt mondta, az őt jelölő pártok közötti további együttműködés nem az ő személyén múlik, és nem hiszi, hogy annak ő feltétlenül központi szereplője lenne. Meggyőződésének adott hangot, hogy az őt támogató politikusok "valószínűleg hideg fejjel kiszámolták", hogy ennek az együttműködésnek milyen politikai vagy társadalmi haszna lehet és a jövőben feltehetően hasonló megfontolások alapján hoznak majd döntéseket.

Egy másik, a jövőjére vonatkozó kérdésre azt felelte, a vállalása március 15-ig szól, amikor részt vesz egy demonstráción. Azt követően pedig vissza szeretne térni korábbi életéhez, ugyanis nincsenek "politikai karriervágyai".

Székely Sándor, a Majtényi Lászlót támogató Szolidaritás elnöke is sikernek értékelte, hogy a parlamenti szavazáson ellenjelöltet tudtak állítani. Egyúttal bejelentette, hogy március 15-én délután demonstrációt tartanak, amelyik az Operánál kezdődik, majd onnan a résztvevők átsétálnak az Alkotmány utcába.
(MTI)

Galériánk

Államfőválasztás - Majtényi László Államfőválasztás - Majtényi László
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!