Államfőválasztás - Párbeszéd: Majtényi László a választás erkölcsi győztese

Belföld, 2017.03.13

A Párbeszéd Magyarországért Majtényi Lászlót tartja a köztársaságielnök-választás erkölcsi győztesének.

A párt társelnökei az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták, hogy a volt ombudsman "az ellene folyó gyűlöletkampány ellenére" vállalta, hogy a köztársaság értékeit képviseli, miközben az újraválasztott Áder János parlamenti beszédében "Schmitt Pál-i mélységekbe süllyedt".

Szabó Tímea és Karácsony Gergely Áder Jánost bírálva úgy fogalmaztak: az újraválasztott államfő egyetlen szóval sem tett utalást a megtépázott demokrácia helyzetére, a mélyülő szegénységre vagy a korrupcióra, miközben nem beszélt azokról "az aljas, a kormánypárt által erőszakkal meghozott törvényekről, amelyeket egy hang nélkül aláírt". Szavaik szerint ezek közé tartozik a sajtószabadság "ellehetetlenítése", a paksi beruházások titkosítása vagy a választási rendszer további "szétzúzása".

Majtényi László olyan jelölt volt, aki már korábban is bizonyította: maximálisan kiáll a korrupció felszámolása, a demokrácia és a béke, a nemzet egységének megteremtése mellett, miközben programjában szerepelt a szegénység, az egyenlőtlenségek felszámolása, a jólét megteremtése - összegeztek.

Hétfőn újabb öt évre köztársasági elnökké választotta Áder Jánost az Országgyűlés. A Fidesz-KDNP jelöltje 131 szavazatot kapott a titkos voksoláson. A baloldali ellenzék által támogatott Majtényi László volt ombudsmanra 39-en szavaztak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!