Amerikai konzervatív fórum - Orbán: össze kell fogni

Belföld, 2022.08.04

Össze kell fogni az amerikai konzervatívokkal, mert "mi, magyarok tudjuk, hogyan lehet leküzdeni a szabadság ellenségeit a politikai hadszíntéren" - jelentette ki a miniszterelnök csütörtökön a texasi Dallasban.

Orbán Viktor az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján, a CPAC-en kiemelte: ha valakinek kétségei lennének afelől, hogy a progresszív liberálisok és a kommunisták ugyanazok, "csak kérdezzenek bennünket, magyarokat, mi mindkettővel harcoltunk már", és ők igenis ugyanazok.

Hangsúlyozta: "az értékeink, úgymint a nemzet, a keresztény gyökerek és a család lehetnek sikeresek a politikai harcmezőn", még ma is, amikor a politikai életet a liberális hegemónia uralja. Ezeket az értékeket sikeressé és fősodratúvá tették Magyarországon - vélekedett.

Úgy látja, a siker kulcsa, hogy százszázalékon harcolnak: "az igazat mondjuk és kiállunk az igazunkért, még akkor is, ha ezért a fél világ támad bennünket". A legfontosabb pedig, hogy bízni kell a zsidó-keresztény tanításokban - tette hozzá.

Kiemelte: a mai progresszívok újra megpróbálják leválasztani a nyugati civilizációt keresztény gyökereiről, de ha leválasztják a nyugati civilizációt zsidó-keresztény örökségéről, akkor a legrosszabb dolgok történhetnek meg a történelemben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!